ΠΟΛΙΤΙΚΟ STARTUP

τι είναι διαφορετικό...

ή αν έπρεπε να απαντήσουμε στο "πού διαφέρετε;"

 1. Μας ενδιαφέρει μόνον η επόμενη Ελλάδα, όχι η απερχόμενη Ελλάδα του χθες.
 2. Για εμάς, η πραγματική αντίθεση βρίσκεται ανάμεσα στην Ελλάδα που πασχίζει και στην Ελλάδα που παρασιτεί. Υπερβαίνουμε την ψευτοαντίθεση γύρω από το μνημόνιο.
 3. Καθορίζουμε ευθέως τους ωφελημένους των πολιτικών μας : τη νέα γενιά, τους ανέργους, όσους παράγουν και δημιουργούν από το εργοστάσιο και το χωράφι μέχρι τον πολιτισμό.
 4. Ορίζουμε τον αντίπαλό μας. Είναι η παρασιτική Ελλάδα, η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης. Αυτοί που ξόδεψαν τα λεφτά, αυτοί που δεν μας αφήνουν να φύγουμε από τα μνημόνια.
 5. Δεν προσδιορίζουμε απλώς το εθνικό μας πρόβλημα αλλά κυρίως την αιτία του.
 6. Δηλώνουμε εξαρχής τις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες, το όραμά μας.
 7. Στοχεύουμε σε έναν ιστορικό μετασχηματισμό της πραγματικής οικονομίας, σε μια δημοκρατική επανάσταση. 
 8. Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα παραγωγό προϊόντων καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Όχι αξιόχρεο καταναλωτή των προϊόντων του ευρωπαϊκού βορρά.
 9. Πρόκειται να απαντήσουμε όχι μόνο στο ερώτημα: "Τι;" αλλά και στο εξαιρετικά δύσκολο ερώτημα: "Πως;".
 10. Από το ξεκίνημα δίνουμε στη δημοσιότητα συγκεκριμένες συμβολικές μεταρρυθμίσεις για να θεμελιωθεί μια έντιμη συμφωνία μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής. 
 11. Θέτουμε στην κρίση των πολιτών της απόψεις μας και τους καλούμε να συνδιαμορφώσουμε την κοινή μας πορεία. Δεν είμαστε μια κλειστή ελίτ.
 12. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό παρελθόν όσων πολιτών έρθουν μαζί μας. 
 13. Θα πασχίσουμε πρώτα να δημιουργήσουμε ρεύμα κοινωνικής υποστήριξης των ανατρεπτικών αλλαγών που προωθούμε.
 14. Προχωρούμε σε μία νεοφυή, διαφορετική πολιτική πρωτοβουλία όχι σε ένα πρόχειρο κόμμα με λογική "εκλογικής αρπαχτής".
 15. Πιστεύουμε στην περιφερειακή Ελλάδα. Για αυτό οργανώνουμε τα οικοσυστήματα των Ελλήνων που παράγουν ανά περιφέρεια και δήμο.
 16. Απορρίπτουμε την λογική του 3ου, αδύναμου και συμπληρωματικού πόλου για τον σχηματισμό κυβερνήσεων αναπαραγωγής της παρασιτικής Ελλάδας. 
 17. Ξεκινάμε τη δημιουργία του νέου πολιτικού άξονα της Ελλάδας που παράγει. Δεν εμπίπτουμε στον μεταπολιτευτικό πολιτικό άξονα, δεξιά, κέντρο, αριστερά της παρασιτικής Ελλάδας. 
 18. Ό,τι λέμε, αυτό ακριβώς εννοούμε και αυτό πράττουμε. Απορρίπτουμε τη δημαγωγία, το πολιτικό ψέμα και τον λαϊκισμό. 
 19. Ό,τι έχουμε είναι οι δικές μας δυνάμεις, οι εμπειρίες, οι ιδέες και το μυαλό μας. Δεν κρύβεται κανείς πίσω μας. Καμία διαπλοκή, κανένα κόμμα, καμία οικογενειακή πολιτική κληρονομιά.
 20. Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε, στόχος μας είναι να κάνουμε.